Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Min häst är avliden (död). Hur anmäler jag det?

Min häst är avliden (död). Hur anmäler jag det?
Svensk Travsport Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Du kan anmäla en avlivad häst på två sätt;

  1)  Om du har ett användarkonto på travsport.se och är registrerad företrädare för hästen kan du logga in och anmäla det under "Mitt hästägande" och "ägda hästar". Klicka på hästens namn och vidare på "ändra reg.status". Här kan du dödförklara din häst. Du behöver även skicka in hästpasset till Svensk Travsports kundtjänst för makulering. Skicka med ett meddelande om att hästen är avliden och vilket datum. Skriv även om du vill ha hästpasset i retur som minne och i så fall till vilken adress. Om hästpasset redan har makulerats av ett slakteri behöver istället ett slaktintyg skickas in.  

  2) Om du saknar ett användarkonto på travsport.se behöver du skicka in hästpasset in till Svensk Travsports Kundtjänst för makulering. Skicka med ett meddelande om att hästen är avliden och vilket datum. Skriv även om du vill ha hästpasset i retur som minne och isåfall till vilken adress. Om hästpasset redan har makulerats av ett slakteri behöver istället ett slaktintyg skickas in.

  Svensk Travsport Kundtjänst
 • Hej.
  Vi har en häst som är avliden sedan många många många år men som fortfarande står som levande. Hur gör vi för att ändra status på henne när det inte finns något hästpass eller andra intyg?
  Karin
 • Hej Karin!

  Om hästen avlivades för så många år sedan var det säkert före hästpassdirektivet kom. Du kan mejla din information till oss på kundtjänst, kundtjanst@travsport.se, så hjälper vi dig. Uppge hästens namn och gärna vilken dag hästen avlivades.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Hittar inte ändra status men jag har några hästar som står på mig som är slaktade så dom ska tas bort dom är
  Belses dream king död 20181025
  Siri Dior länge sedan har ej datum
  Isoki Rogue länge sedan
  Sober Ås länge sedan
  Tack för hjälpen
  Karin Persson
 • Hej Karin!

  När jag tittar på hästarna ser jag att de ägs av ett bolag och att du är bolagsman. Som det är nu har du titta-behörighet. För att du ska kunna ändra status på hästarna behöver bolaget skicka in bifogad fullmakt som ger dig rätt till registrerings-behörighet.

  Annars behöver du skicka in hästpassen till Svensk Travsports Kundtjänst för makulering. Skicka med ett meddelande om att hästarna är avlidna och vilka datum. Skriv även om du vill ha hästpassen i retur som minne och i så fall till vilken adress. Om hästpasset redan har makulerats av ett slakteri behöver istället ett slaktintyg skickas in.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Det är endast jag som är firmatecknare behöver jag fullmakt ändå?

  Karin Persson
 • Hej igen!

  Ja, det behöver du. Då har vi möjlighet att koppla på bolaget på ditt privata användarkonto.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Måste passet skickas in för att hästen ska registreras som död? Ifall hästen ej har pass och den till exempel nödslaktas, hur gör man/vad händer då? Mådet det alltså finnas "bevis" för att hästen är död för att det ska så här på TS också?

  Mvh Julia
  Julia
 • Hej Julia!

  Om en häst nödslaktas får ägaren ett underlag på detta. Det går jättebra att skicka en kopia på det underlaget till oss.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.