Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag träna annans häst?

Kan jag som B-licens innehavare vid något tänkt läge träna en annans ,icke nära anhörig, häst där jag som tränare ej står med som delägare/leasingtagare.

Kommentarer

 • Hej Sebastian!
  Tack för din förfrågan! Med B1-tränarlicens får du träna, köra och startanmäla ett obegränsat antal hästar som helt ägs/leasas och företräds av dig eller nära anhörig. Du får dessutom ha högst (5) delägda hästar. Med delägd häst menas att du eller nära anhörig är företrädare och en eller flera icke nära anhöriga personer ingår som registrerade delägare. Du saknar möjlighet att träna en annas, icke nära anhörigs häst, där du inte står med som delägare eller leasing tagare.

  Vänliga hälsningar
  Åsa, kundtjänst Svensk Travsport

  Svensk Travsport Kundtjänst
 • Jag går körlicensutbildningen och får låna hästar
  varje vecka av olika hästägare.
  Jag undrar om det finns försäkringar som ev täcker
  olyckor som kan ske i samband med utbildningsloppen?
  Både vad gäller mig själv, häst o utrustning.

  Anna
 • Hej Anna!

  Tack för din förfrågan! När det gäller försäkring i utbildningslopp så är deltagare försäkrade via Svensk Travsport. Om något skulle inträffa så är det Försäkringsbolag Trygg Hansa, telnr 0771-815 818 som ska kontaktas och försäkringsnummer 25-1165930 anges. Skulle häst/hästarna du lånar skadas så är det hästarnas individuella försäkringar som gäller, den försäkring som ägaren till hästen har på sin häst. Skadas utrustning så är det tränarens försäkring, via sin licens, som träder in.

  Vänliga hälsningar
  Åsa Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy