Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur fungerar behandlingsjournalen?

Hej
Jag har några funderingar gällande hantering och förvaring av behandlingsjournalen. Är det giltigt att ha journalen i en bok i A5 format? Jag håller på att ta fram en träningsdagbok och undrar om det skulle vara okej att ha med några behandlingsjournalblad i den?
Vad gäller för dem med obligatorisk dokumentation under medicinering/behandlingar?

Kommentarer

 • Hej Emelie!

  Svensk Travsport har tagit fram ett förslag på blankett som kan användas. Detta förhindrar dock inte att du som enskild tränare använder ”egentillverkad” blankett eller dataprogram för dokumentation. Det finns dock minimikrav som ska finnas på blanketten.

  Vem ska dokumentera?
  Alla ansvariga tränare ska se till att behandlingsjournal förs och att dessa journaler förvaras på ett säkert sätt i 12 månader efter senast införd anteckning, 60 månader för häst som inte är undantagna krav om slaktkarens.

  Vad ska dokumenteras?
  Alla åtgärder som medför någon karenstid inför start (mer än 0 dagar). Det kan vara tillförsel av medicin, akupunktur, ultraljudsbehandling etc.

  Hur ska det dokumenteras?
  Datum, hästnamn, diagnos, medicinbenämning eller åtgärd, karenstid för start enligt Svensk Travsports karenstidslista, mängd medicin i förekommande fall, tillförselsätt och signering av ansvarig tränare eller skötare om uppgiften är delegerad samt i förekommande fall veterinär.

  Denna mall för behandlingsjournal hittar du här, https://www.travsport.se/blanketter?name=blanketter.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.