Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Dags att uppge hästens uppstallningsplats

Dags att uppge hästens uppstallningsplats
Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentarer

 • Jordbruksverket planerar om några år en lag om obligatorisk platsregistrering för alla större djur som används i det svenska lantbruket, och dit hör förstås även hästarna. Vi inom travsporten löser detta redan i år. Platsregistreringen underlättar även kontrollarbetet kring smittskydd, hästvälfärd och antidopning, och det ger bättre underlag för fördelning av travets ekonomiska resurser.

  Hur gör du som tränare?
  Senast den 31 maj 2018 ska alla hästar som finns i svensk träning ha en uppstallningsplats angiven. Du som är tränare behöver göra tre saker.

  1) Gå in på ditt konto på travsport.se och ange nuvarande uppstallningsplats för alla hästar du har i träning. Information om hur du går till väga finns i rutan till höger.
  2) Om någon av de uppstallningsplatser du brukar använda, saknas i listan – kontakta din hemmabana så hjälper de dig att lägga upp rätt uppstallningsplats.
  3) När du byter uppstallningsplats för en häst – eller får in en ny häst på träningslistan – ange rätt uppstallningsplats för den.

  Frågor och svar om uppstallningsplats:

  Måste jag gå in på mitt konto samma dag och ändra uppstallningsplats när jag flyttar hästen?
  I princip ska din träningslista alltid hållas aktuell, men självklart kan du ange uppstallningsplats och rätt datum, även om du går in på kontot några dagar senare. Gör det som fungerar bäst i praktiken för dig. En bra kontrollrutin för dig själv kan vara att stämma av att det står rätt uppstallningsplats varje gång du startanmäler hästen, eller gör någon annan aktivitet på med hästen på kontot.

  Jag har flera stallbyggnader på min gård, ska jag ange exakt vilket stall hästen står i?
  En gård med flera stallbyggnader räknas som en och samma uppstallningsplats. Du behöver inte ange vilken av de enskilda byggnaderna som hästen står i.

  Jag har en häst uppstallad hos grannen, men det är jag som dagligen sköter hästen och träningen. Hur ska jag ange uppstallningsplats?
  Ange den uppstallningsplats som hästen verkligen står på. Det är tillåtet för dig att ha hästen uppstallad hos grannen eller annan plats i närheten, under förutsättning att det är du som sköter och tränar hästen. Så om du till exempel har tre hästar stående hemma på egna gården och en fjärde häst på granngården, så har du två uppstallningsplatser och anger rätt häst på rätt uppstallningsplats.

  Min häst ska stå i ett annat stall tre dagar. Måste jag ange denna tillfälliga uppstallningsplats?
  Nej, det behöver du inte. Det är hästens ordinarie uppstallningsplats som ska anges. Om hästen är borta kortare tid än en vecka, behöver du inte ange att hästen är ute och reser i samband med tävling, veterinärbesök eller liknande.

  Följdfråga – hur lång tid ska hästen vara borta från hemmastallet för att jag ska behöva ange den tillfälliga uppstallningsplatsen?
  Gränsen går vid en vecka. Om hästen står på annan plats i längre tid än en vecka, ska du ange den nya platsen som hästens uppstallningsplats.

  Jag har en ny uppstallningsplats och vill lägga till den som valbar uppstallningsplats på mitt konto. Hur gör jag?
  Du kan själv inte lägga till nya eller ta bort gamla uppstallningsplatser via ditt konto. Kontakta din hemmabana, så hjälper de dig att registrera den nya uppstallningsplatsen.

  Min häst ska ner till Frankrike några veckor för att tävla. Hur anger jag uppstallningsplats?
  Be att din hemmabana lägger till uppstallningsplatsen "Frankrike" på ditt konto, och ange att hästen står där. För hästar som står uppstallade utomlands behöver du inte ange ort, bara land.

  Behöver jag som ägare ange var hästen finns när den inte är i träning?
  Nej, det behöver du inte. Det troliga är dock att det om några år blir lagkrav på att alla hästar, alltså även de som inte är i träning, ska ha en registrerad uppstallningsplats. Vi och Jordbruksverket återkommer i så fall i god tid med information om det.

  Ska jag ange uppstallningsplats för föl, fölston och pensionerade sällskapshästar?
  Nej, du behöver inte ange uppstallningsplats för hästar som inte är i träning. Det troliga är dock att det om några år blir lagkrav på att alla hästar, alltså även de som inte är i träning, ska ha en registrerad uppstallningsplats. Vi och Jordbruksverket återkommer i så fall i god tid med information om det.

  Svensk Travsport Kundtjänst
 • Hej !
  Jag heter Goce Kulusevski och äger
  travaren Neo vicis och har en ny
  uppstallnings plats. Kan ni lägga upp
  nya adressen ?
  Jag provar här i alla fall.
  Nya adressen är..

  Stora björknäsvägen 29
  761 92 Norrtälje

  mvh
  Goce
  Goce Kulusevski
 • Hej Goce!

  Du behöver kontakta din hemmabana för att registrera uppstallnings plats.

  Önskar dig en bra helg!
  Ulrika Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.