Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad gäller vid friskvårdsbidrag?

Angående att körning med häst ska räknas som friskvård sen i somras så undrar jag vad som gäller. Fick svar från skatteverket att det endast gäller för betalning för kurs. Jag trodde att banavgiften skulle vara "giltig" att använda friskvårdsbidraget till likvärdigt ett årskort på gymmet. Man betalar ju för att nyttja anläggningen i bägge fallen.
K Andersson

Kommentarer

 • God morgon!

  Det stämmer att Skatteverket valde att utöka friskvårdsbidraget så att det nu gäller fler aktiviteter. På deras hemsida om friskvård kan man läsa "Grundregeln är att de flesta motions- och friskvårdsaktiviteter räknas som skattefri personalförmån." "I friskvårdsbidraget ingår motion och annan friskvård som en arbetsgivare erbjuder sina anställda i form av ett på förhand fastställt belopp."

  En av de nya aktiviteterna är körning med häst, till exempel om man är elev vid travskolan. Det kan vara så att Skatteverket tolkar regelverket att kostnad för licens och anläggningsavgift har för liten knytning till motionsverksamheten för att det ska bli skattefritt.

  Önskar dig en fin dag!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.