Till senaste kommentaren

Hur gör jag för att stå som leasingtagare för en häst?

Jag ska leasa en travhäst. Hur gör jag för att bli registrerad som leasingtagare?
Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentarer

 • Om du vill registrera dig som leasingtagare behöver blanketten Anmälan om leasing/leasingavtal fyllas i och skickas in i original till Svensk Travsport. Du hittar blanketten i blankettförrådet under rubriken Häst.

  Vad innebär det att man är företrädare?
  När en fysisk eller juridisk person undertecknar/befullmäktigas som företrädare för ett ägarskap inneäbr det att personen företräder ägarskapet i samtliga angelägenheter avseende hästen inför Svensk Travsport och till Svensk Travsport anslutna travsällskap. För en juridisk person - aktiebolag, handelsbolag, komanditbolag - undertecknar firmatecknare-/arna alla handlingar.

  Om en underårig ska stå som företrädare, hur gör man då?
  Den underåriges uppgifter fylls i (i rutan för "Företrädare för hyrestagare" om den minderåriga ska vara företrädare eller i turan för "Övriga hyrestagare" om den minderåriga ska vara övriga hyrestagare) och båda förnyndarna/målsmännen ska underteckna i rutan för namnteckning/ar och namnförtydligande. Är en förmyndare ensam vårdnadshavare, behöver det styrkas med personbevis från Skatteverket.
  Svensk Travsport Kundtjänst
 • Går det att leasa svensk hest i Norge.???
 • Hej Anne Berit!

  Du registerar ett leasingavtal i Sverige.  Om du ska ha hästen i träning i Norge behöver du beställa ett exportcertifikat för tillfällig träning i Norge. Du kan skicka med ett meddelande med leasingavtalet att hästen ska till Norge.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Vänliga hälsningar
  Anette Kundtjänst
 • Hej. Jag funderar att låna ut /leasa ut kostnadsfritt, ett dräktig avelsto mot att jag ska vara uppföder och låntageren får fölet och betaler fölavgiften.
  Hur gjör man det?
 • Hej Liz!

  Du behöver skriva ett eget avtal med leasingtagaren. Svensk Travsport registrerar inte leasing för avel utan endast för tävlingsändamål. När fölet ska registreras in i stamboken behöver själva registreringsansökan fyllas i så som ni vill ha det.

  Lycka till!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Om en vän i Norge vill leasa min kallblodstravare under ett år, och han då står i Norge under den tiden i träning hos henne, vad gäller då? Är det några avgifter på norska sidan?
 • Hej Linda!

  Vi saknar information om vilka avgifter Norge tar. Det behöver du fråga dem om.

  Här i Sverige gör ni ett leasingavtal och leasingtagaren begär sedan om ett temporärt exportcertifikat så hästen kan tränas i Norge. Registrering av leasing kostar 525 kr som leasingtagaren betalar. Ett temporärt exportcertifikat kostar 375 kr och gäller i 6 månader.

  Önskar dig en fin dag!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Jag har leasat ut en häst några år, nu har de gett upp och jag får tillbaka hästen. Ska vi fylla i blanketten  Anmälan om ägarskifte, eller gör vi på annat sätt?
 • Hej Anne!

  Det var tråkigt att höra!

  Om det är leasingtagaren som ska köpa hästen fyller ni i blanketten anmälan om ägarskifte. Både säljare och köpare behöver skriva under.

  Om du säljer hästen till någon annan behöver nuvarande leasingavtal avslutas först. Det gör ni genom att fylla i bifogad blankett. När det är registrerat och klart går det att göra ett ägarskifte enligt ovan.

  Vänliga hälsningar

  Malin Kundtjänst
 • Hej!
  Jag skrevs över som leasingtagare på em häst 27/12-20. Fick papper om att det gått igenom och att jag är leasingtagare. Men är det det pappret som ses som ägarbevis och ska ligga i passet? För har inte fått något annat?

  Mvh Lisbeth Wigers
 • Hej Lisabeth!

  Det är det papperet som du fått av oss som behöver ligga i passet.

  Vänliga hälsningar!


  Ulrika Kundtjänst
 • Vem bör/ska stå för hästens försäkring när man har ett leasingavtal ?
  Anna
 • Hej Ann!
  Det får ni komma överens om, det brukar vara leasingtagaren som står för försäkringen.
  Önskar dig en trevlig vecka!

  Vänliga hälsningar
  Anette Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.