Till senaste kommentaren

Hur lång tid har jag på mig att ta ut min B-tränarlicens?

Hej, har klarat b-tränarlicensen detta året, men ej plockat ut den, hur lång tid har jag på mig? Vi står inför ägarskifte och då försvinner nuvarande tränare, har för mig att det stod inom två år men är osäker...Med vänlig hälsning Therese

Kommentarer

 • Hej Therese!

  Vad kul att du gått b-tränarkursen!

  Efter genomgången licensutbildning behöver du ta ut licensen inom två år. Om det går mer än två år men mindre än fem år kan du ta ut licensen under följande förutsättningar: Du behöver styrka att du arbetat aktivt i travsporten med uppgifter som kan anses motsvara de som ett aktivt licensinnehav medför. Det är för att säkerställa att det finns en gemensam bedömning av lägsta nivån på licensinnehavare över hela landet. I det fall det inte går att styrka arbete i sporten behöver teoriprovet skrivas om och uppkörning genomföras. Har det gått mer än fem år behöver du gå en ny kurs.

  Ett tips är att om du tar ut licensen under november eller december månad så bjuder vi på dessa månader. Du får alltså ingen avgift. Avgiften för nästa år kommer att skickas ut i början av året.
   
  Lycka till!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.