Nya licensbestämmelser år 2022

Nya licensbestämmelser år 2022
Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentarer

  • Från och med 2020 finns det två tränarlicenser, A eller B. A-licensen motsvaras av tidigare A-licenser. B-licensinnehavarna får träna obegränsat antal hästar de är företrädare eller firmatecknare för samt upp till fem hästar som ägs av andra fysiska eller juridiska personer.

    Avseende körlicenserna görs ingen ändring av själva licenserna inför 2022 men vi noterar vilka som är anställda hos en A- eller B-tränare och ger banorna möjlighet att skriva ut särskilda lopp baserat på detta, s k amatör eller lärlingslopp. Det kommer finnas tre alternativ för banorna att använda i propositionerna. För anställda, för ej anställda eller för båda kategorierna. Även i fortsättningen kommer vissa propositioner att utskrivas utifrån ålder och/eller erfarenhet, t.ex. kuskar födda 1994 och senare eller kuskar som kört högst 30 lopp det senaste året. Vi har dock valt att begränsa möjligheterna till några fasta gränser från 2022. De fasta gränserna är Högst 30 lopp, Högst 150 lopp och för anställda/lärlingar även Högst 400 lopp.

    Som tidigare finns kategori 1 och 2. I de tävlingar som kategoriseras som tävlingsstandard "**högre" eller "*** högst" krävs kategori 1. I övriga lopp får både kategori 1 och 2 delta.

    För att nå Kategori 1 som kusk krävs minst 100 körda lopp de senaste fem åren varav minst 20 lopp de senaste två åren. För Kategori 2 räcker det att inneha en giltig körlicens.
    Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.