Till senaste kommentaren

Rätt ägare viktigt även efter karriären

Är det viktigt med rätt ägare efter karriären?
Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentarer

 • Att ha rätt ägare registrerad för en tävlingshäst är för de flesta en självklarhet. För travhästar vars karriärer är över, eller aldrig ens har börjat, ser det dock annorlunda ut. – Det är många som struntar i att registrera ägarskiften för de här hästarna och det får inte sällan besvärliga konsekvenser. Det kan till exempel handla om att man fått fakturor avseende en häst man inte längre äger, eller att man tappat bort ett hästpass och inte har rätt att ansöka om dubblettpass. Enda sättet att gardera sig mot framtida trassel är att registrera ägarskiftet i direkt samband med försäljningen eller inköpet. Att i ett senare skede försöka reda ut ägarförhållandena kan vara komplicerat, ibland rentav omöjligt. Ett annat exempel på tråkigheter är fall då före detta travhästar beklagligt nog blivit omhändertagna på grund av vanvård. Att i ägarhistoriken anges som den som ägt hästen vid omhändertagandet är naturligtvis föga smickrande, i synnerhet om man inte haft något med hästen eller dess vanvård att göra.

  När du köper eller säljer en travhäst ska du alltid, oavsett hästens ålder och användningsområde, se till att hästens ägaruppgifter uppdateras hos oss. Samma sak gäller när ett leasing/hyresavtal träder i kraft eller upphör. Blanketter för anmälan om ägarskifte (även ponny), anmälan om leasing och uppsägning av leasing hittar du i vårt blankettförråd.

  Slutligen bör du komma ihåg att följa upp att din anmälan faktiskt har registrerats och det gör du enklast genom att söka fram hästen här på travsport.se.

  Svensk Travsport Kundtjänst
 • Hej !
  Jag står som delägare på 2 travhästar. De ska byta företrädare. Den ena ska bli ridhäst till mig, han är 11 år, den andra är 2 år och ska byta företrädare, men jag har ingen företrädare just nu.
  Kan jag skicka in ägarbytesblanketten för båda två utan företrädare och sedan skicka in ny blankett för 2-åringen när jag har fått en ny företrädare? Förstår att den inte kan tränas o tävla innan jag hittat ny företrädare. MVH Elisabeth
 • Hej Elisabeth!

  För att kunna göra ett ägarskifte behöver en ägarskiftesblankett fyllas i och undertecknas av dig och den person som idag står som ägare i vårt register. Ett ägarskifte kostar 525 kr inkl. moms. Skickar med en PDF-fil med en ägarskiftesblankett.  Återkom med din adress om du inte har möjlighet att skriva ut blanketten så skickar vi den till dig.

  Vänliga hälsningar
  Anette Kundtjänst
 • Hejsan!
  Jag har köpt och registrerat ett ägarbyte av en ponny och undrar över ägaravgiften, då det inte har inkommit någon faktura till mig. Ägarbytet har registrerats och syns när man söker på hästen. Hur lång tid brukar det ta innan en räkning för avgiften inkommer?
 • Hej Johanna!

  Vi fakturerar en gång per månad. Om ägarskiftet gjordes nu i september så kommer fakturan att komma runt den 10 oktober med förfallodatum den 30 oktober.

  Lycka till med hästen!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • När jag söker på en häst som vi ev. ska köpa så är inte nuvarande ägare registrerad. Hur går man tillväga då? Kan de skriva på ägarbyteanmälan?
  Eller bör jag inte köpa hästen p.g.a detta?

  Hästen ska inte tävlas längre.
  Ulrika
 • God morgon Ulrika!

  Ett ägarskifte behöver göras av den senast registrerade ägaren och dig som köpare. Det går alltså bra att hoppa över den säljare du köper hästen av och som aldrig ställt sig som ägare.

  Ni kan göra ägarskiftet antingen via blanketten "anmälan om ägarskifte" (se bilaga) eller via användarkonto på travsport.se med bank-id.

  I ditt fall är det bra och se till att du kan få tag på den registrerade ägaren innan köpet.

  Önskar dig en fin vecka!

  Vänliga hälsningar

  Malin Kundtjänst
 • Hej!
  Jag har sålt min häst, hur gör jag ett ägarbyte digitalt (båda har konto hos travsport)?
  Carola
 • Hej Carola!

  Du hittar svaret om hur du gör ett ägarbyte i ett annat inlägg, Hur gör jag för att stå som ägare för en häst? - Fråga Svensk Travsport (kundo.app) .

  Önskar dig en fin vecka!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.