Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Rätt ägare viktigt även efter karriären

Är det viktigt med rätt ägare efter karriären?
Svensk Travsport Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Att ha rätt ägare registrerad för en tävlingshäst är för de flesta en självklarhet. För travhästar vars karriärer är över, eller aldrig ens har börjat, ser det dock annorlunda ut. – Det är många som struntar i att registrera ägarskiften för de här hästarna och det får inte sällan besvärliga konsekvenser. Det kan till exempel handla om att man fått fakturor avseende en häst man inte längre äger, eller att man tappat bort ett hästpass och inte har rätt att ansöka om dubblettpass. Enda sättet att gardera sig mot framtida trassel är att registrera ägarskiftet i direkt samband med försäljningen eller inköpet. Att i ett senare skede försöka reda ut ägarförhållandena kan vara komplicerat, ibland rentav omöjligt. Ett annat exempel på tråkigheter är fall då före detta travhästar beklagligt nog blivit omhändertagna på grund av vanvård. Att i ägarhistoriken anges som den som ägt hästen vid omhändertagandet är naturligtvis föga smickrande, i synnerhet om man inte haft något med hästen eller dess vanvård att göra.

    När du köper eller säljer en travhäst ska du alltid, oavsett hästens ålder och användningsområde, se till att hästens ägaruppgifter uppdateras hos oss. Samma sak gäller när ett leasing/hyresavtal träder i kraft eller upphör. Blanketter för anmälan om ägarskifte (även ponny), anmälan om leasing och uppsägning av leasing hittar du här.

    Slutligen bör du komma ihåg att följa upp att din anmälan faktiskt har registrerats och det gör du enklast genom att söka fram hästen här på travsport.se, https://www.travsport.se/hast/sok. 

    Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy