Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Spårlottning

Beror det på "ljus anmälan" med spårförbehåll att bakspåren oftare går till hästar med sämre meriter än övriga i startfältet?


Bosse Nordström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Spårförbehåll och kuskkomplettering
  Timmarna efter startanmälan är spårlottningen hemlig för alla utom den tjänsteman på Svensk Travsport som hanterar startanmälan för den aktuella banan. I lopp med ljus anmälan tillåts så kallade spårförbehåll. När hästen anmäls kan tränaren ange upp till fyra startspår som hästen inte ska starta ifrån. Ifall hästen lottats på något av de spåren stryks hästen bort från startlistan. Namnen på de hästar som strukits för spårförbehåll syns i anmälningslistan under rubriken "Struken (förbehåll)".

   Under några timmar efter startanmälan pågår kuskkompletteringen, då kuskarna ska gå in och bekräfta att de vill köra de hästar som tränarna har önskat att de ska köra. Ingen av kuskarna eller tränarna kan då se vilka spår som hästarna lottats till och startlistan visas endast i bokstavsordning. Den färdiga startlistan med lottade spår offentliggörs inte förrän kuskkompletteringen är avslutad.

  Med vänlig hälsning
  Karin
 • Hej!
  Vad betyder ettan inom parentes efter önskad kusk i startanmälan ?
  Hälsningar Christer
  Christer Säf
 • God morgon Christer!

  Tack för din förfrågan. Siffran 1 inom parentes betyder att den kusken har bekräftat att han/hon vill köra/rida den hästen.
  Följande betyder:
  (1) = godkänner och vill köra/rida hästen
  (2) = väljer att i andra hand köra/rida ekipaget
  (-) = har inte svarat

  Ha en fin travsommar!

  Vänliga hälsningar
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.