Till senaste kommentaren

Information om coronaviruset (Covid-19)

Information om coronaviruset (Covid-19)

Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentarer

 • Här hittar du all information kring travsporten och Covid-19  som publicerats på travsport.se.

  Svensk Travsport Kundtjänst
 • Hej! Om alla restauranger/publikområden ska hålla stängda på tävlingsdagar, hur är det då möjligt att Bollnäs travrestaurang gör reklam/lägger ut information om morgondagens lunch när det är lunchtävlingar på Bollnäs imorgon fredag 13/3? Enligt er information borde ju publiksidan och restaurang vara stängd imorgon!
 • Hej Maja!

  Bollnäs har ändrat, se länk. https://www.bollnastravet.com/

  Önskar dig en trevlig helg!
  Anette Kundtjänst
 • Hej!

  Kanal75 och ATG med N har reportage i lördags om hur "bra" säkerheten är nu för kuskarna och tränarna och så måste NN veva ner vindrutan och Solvallas vakt nästan har in huvudet i bilen för att kolla vem hon är!!!! Istället för att visa leg genom en stängd ruta tex hade väl varit mycket bättre?

  Sen står N vid bilen med öppen dörr och pratar med NN mindre än 1 meter ifrån henne!!!

  Tänk om den vakten eller N kan smitta.... då blir alla landets kuskar snart sjuka med det dåliga säkerhetstänket!!!
  Peter
 • Hej Peter!

  Tack för din fråga. Vi tar självklart väldigt allvarligt på att skapa en säker arbetsplats för såväl banpersonal som aktiva inom travsporten. Från Svensk Travsports sida har vi infört flera restriktioner och uppdaterar våra riktlinjer till banorna och aktiva kontinuerligt.

  Först och främst så följer alla som arbetar under en travdag självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer och de som uppvisar de minsta symtom ska inte arbeta. Förstår att det kan se oroväckande ut men alla inblandade i reportaget var (och är) friska och arbetet genomfördes med säkerhet i fokus. Vi tackar dock för att du uppmärksammade oss på detta och vi kommer att fortsätta att uppmana alla inblandade på en tävlingsdag att följa våra riktlinjer.

  Vänliga hälsningar

  Malin Kundtjänst
 • Fast arbetet var ju inte med säkerhet i fokus om Kusken måste veva ner vindrutan för att bli kontrollerad???  
  Självklart hoppas jag vakten och N är friska men det var ju inte det saken gällde... i såna fall kan ju friska hästägare också släppas in? Det var ju säkerheten det gällde att INTE vara nära någon oavsett frisk eller sjuk!!!
  Peter
 • Hej igen Peter!

  Tack igen för dina synpunkter. Vi ska självklart fortsätta arbetet med att stärka upp säkerheten på alla banor. Och en viktig del i det är att minimera antalet personer som har tillträde till banan. Endast de som har stallbacken som arbetsplats får vara där och det håller vi hårt i. Svensk Travsport har konstant dialog med alla banor om bra exempel på hur vi kan skapa säkra arbetsplatser.

  Vänliga hälsningar

  Malin Kundtjänst
 • Hur blir det med travet det är ju långt fler än 50 personer på stallbacken?
  Tomas Edman
 • Hej Tomas!

  Som du säkert sett i våra senaste artiklar fortsätter travtävlingarna, fast med restriktioner. Ponnytravet pausar tävlandet. Du kan läsa mer här.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Begränsa antal besökare
  Stäng toto hallen, besökarna kan spela med med mobilen om de så vill
  Uppmana att alltid hålla avstånd
  Restaurangen kan ev vara öppen med ett större avstånd mellan borden
  Kan också vara stängd om så krävs
  Jag ser inget hinder för att folkhälsomyndigheten inte skulle säga ja till detta
  Folksamlingar får ju vistas i parker om man håller avstånd  Bengt-Olof Westlund
 • Hej BengtOlof!

  Tack, vi har noterat dina synpunkter. Förbudet mot publik på travbanorna gäller tills vidare.

  Önskar dig en fin dag!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Kan det tänkas att det gäller nått annat till stochampionatet

  Bengt-Olof Westlund
 • tack för svaret, men jag har ändå svårt att förstå om alla besökare befinner sig utomhus
  Bengt-Olof Westlund
 • Hej igen!
  Som det ser ut idag så tillåter vi ingen publik. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina direktiv tas frågan upp igen.

  Vänliga hälsningar
  Anette Kundtjänst
 • Nu när FHM och regeringen inte menar på att unga smittar/blir särskilt mycket drabbade då vi får gå tillbaka till gymnasier/universitet, varför kan inte "vi" få gå på trav då egentligen? Vad är det som gör att ni gör en annan bedömning?
  Erik
 • Hej Erik!

  Det är inga ändringar ännu, se tidigare svar ovan.
  Önskar dig en trevlig helg
  Anette Kundtjänst
 • Hej!
  Tänkte bara höra om det har kommit eller kommer nya instruktioner för oss hästägare och publik. Man längtar tillbaka att få se tävlingar på plats igen.
  Christer
 • Hej Christer!

  Ja, vi förstår att du längtar!

  Om/när Folkhälsomyndigheten ändrar sina direktiv för folksamlingar kommer frågan att tas upp igen. Så länge begränsningen på 50 personer finns så kvarstår alltså beslutet om publikfria tävlingar.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Hej!
  Kan tycka man kan börja med att öppna upp för hästägare som satsar pengar för att travet kan gå vidare,låta dom se sin häst tävla och kanske träffa tränare och kusk.Sedan är det intressanta slut och nya ägare kan ta vid.

  Bengt
  andelsägare
  Bengt
 • Hej igen!

  Tack för dina synpunkter.

  Önskar dig en fin dag!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Hej.
  Jag har en fråga i samma som de senaste. Fast det nu gått en månad. Nu har vi öppnat upp för det mesta här i Sverige och övriga EU. Vad kan gå fel om vi öppnar upp vardagstravet där det knappt är några människor än då. Vi hästägare vill kunna se våra hästar i verkligheten. Restauranger och annat får gärna vara stängt bara vi kan få se våra hästar tävla i "verkligheten"!


  Louise NilssonMen
 • Hej Louise!

  Som vi skrivit tidigare i tråden förstår vi att du och alla andra hästägare längtar efter att få se era hästar tävla.

  Med anledning av det förhöjda smittläget av coronaviruset covid-19 genomförs alla travtävlingar utan publik och alla publikområden hålls stängda. Detta görs för att minimera risken för smittspridning.

  Så länge begränsningen på 50 personer finns så kvarstår beslutet om publikfria tävlingar. Om/när Folkhälsomyndigheten ändrar sina direktiv för folksamlingar kommer frågan att tas upp igen.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Ullared flera tusen inomhus och badstränder knök fulla.
  Båtarna går fulla på havet 
  Vad hindrar travet att öppna upp inget !
  Det är inte kul att se våra grannländer ha publik på travet.
  Det är helt galet att ni inte ändrar på allt
  Bengt-Olof Westlund
 • Att restaurangerna på travet är stängda, är det från ST:s håll eller från banorna själva? Ser inte skillnaden på travrestaurangerna jämfört med ngn annan krog?
  Erik
 • Hej Bengt-Olof!

  Svensk Travsport vill vara tydliga i sitt agerande. Och vi vill ta ett ansvar på riktigt. Vi ville inte riskera att hamna i oändliga gränsdragningsfrågor och detaljfrågor. Därför fattar vi det här generella beslutet så det inte råder några tvivel eller diskussioner kring vad som gäller i den här extremt allvarliga och viktiga frågan.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Förstår inte alls hur ni tänker verkar som ni är långt i från verkligheten.
  Stäng toto hallen om så är men låt folk komma in på travbanan det är ju utomhus


  Bengt-Olof Westlund
 • Hej Erik!

  Det är Svensk Travsport som fattat ett generellt beslut om att alla publika områden ska stängas i samband med travtävlingar.

  En restaurang på travbanan kan ha öppet de dagar det inte är travtävlingar, förutsatt att begränsningen på max 50 personer efterföljs. Stallbackens matservering är öppen då det är viktigt att aktiva och funktionärer får något att äta. Den är anpassad att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

  Vänliga hälsningar

  Malin Kundtjänst
 • Varför får fotboll, annan idrott ta in 50 personer men inte travet? Är väl bra mkt större ytor på en travbana än på en fotbollsarena?.
  Roger
 • Hej Roger!

  Vi kan inte svara för vad fotbollsarenor har för regler. Som det är just nu är det travtävlingar utan publik.

  Vänliga hälsningar
  Anette Kundtjänst
 • Men varför har ni på Svensk travsport helt andra regler än på övriga platser i Sverige där man arrangerar olika evenemang?
  Jan Anderhjelm
 • Hej Jan!

  Den pandemi som dragit över världen har gjort att alla har
  fått göra uppoffringar som många av oss aldrig trodde vi skulle behöva göra. Vi tror ingen av oss hade kunnat föreställa oss vilka effekter det har fått på väldigt många områden. Det måste vi alla ha med oss när vi diskuterar pandemin och travsporten.

  Travsporten i Sverige har också lyckats göra något som ingen annan hästsport gjort, vad vi vet, nämligen fortsatt tävla utan avbrott och i samma omfattning som om det inte funnits en pandemi. Just det faktum att vi kunna göra det har räddat den travsport som vi alla så gärna vill ha. Hade vi inte anpassat tävlingarna till Folkhälsomyndighetens regler är det stor risk att vi inte fått tävla alls vilket skulle fått förödande konsekvenser för travsporten.

  Med det sagt har vi fört diskussioner med Folkhälsomyndigheten för att se om det skulle kunna gå att i någon omfattning få publik och hästägare till travbanorna. FHM har inte gått med på något generellt godkännande ännu. Det ser dock ut som att möjligheterna kommer att bli bättre ganska snart och regeringen jobbar just nu med förslag och riktlinjer som ska gälla från den 1 oktober. Vissa banor har redan nu fått godkännande att bjuda in t ex hästägare i begränsad omfattning till vissa tävlingsdagar den närmaste tiden.

  Vi har alltså haft kontakter med myndigheter centralt, banor har haft kontakt med myndigheter lokalt och vi ser en ljusning inom en inte alltför avlägsen tid. Vi hoppas att alla kan hålla ut.

  Vänliga hälsningar

  Malin Kundtjänst
 • Hej! Vad gäller om man funderar på att starta sin häst på STL tävlingarna på Bjerke 14 november? Karantän? Vår hemmabana är Axevalla. Mvh Håkan
  Håkan Gustavsson
 • Hej Håkan!

  Vi saknar information om vilka regler som gäller i Norge. Beroende på smittspridningen kan det som gäller idag ändras till den 14 november. Det bästa är att du kontaktar Det Norske Travselskap (DNT) och frågar när det börjar närma sig startanmälningsdag. Du kan nå dem på +47-22 95 60 00. Du kan också prova med Tullverket.

  Vad vi vet finns det i dagsläget inga regler på karantän när ni ska tillbaka till Sverige igen.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Tack för svaret! Det har dock enligt uppgifter framkommit att vi svenska tränare i princip EJ har tillträde till Bjerke. Finns andra tränare som testat sig o gjort allt förebyggande inför vardagstrav i Norge men ändå nekats inresa. Det snackas bl a om att en av värdlandet utsedd transportör hämtar våra hästar vid gränsen för transport till aktuell bana. En undran; är det meningen att det ska vara såhär och om så är fallet är det väl direkt olämpligt av STL att utestänga sina egna aktiva genom att arrangera dessa tävlingar på Bjerke!!!!???? Norrmännen åker i motsatt riktning utan problem. Hälsn Håkan
  Håkan Gustavsson
 • Hej Håkan

  Just nu är det problematiskt med en pandemi som ökar på olika håll. Det gör att myndigheter med kort varsel ändrar de regler och förutsättningar vi måste förhålla oss till.
  När det gäller tävlingar i Norge är det just som du säger inga problem för hästarna att åka dit men betydligt knepigare med människor.
  Vilka effekter detta får för den planerade V75-omgången 14 november diskuteras och beslut kommer att fattas väldigt snart om hur den ska hanteras.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Vänliga hälsningar

  Anette Kundtjänst
 • Tack för svaret! Ser fram emot att tävlingarna flyttas till förslagsvis Färjestad. Möjliggör deltagande för gäster från Norge men framförallt för svenska aktiva. Det är ju faktiskt Svenska Travligan vi talar om. Trevlig helg! Mvh Håkan
  Håkan Gustavsson
 • Hej igen Håkan!

  Det kommer att bli en nytillsatt STL-tävlingsdag den 14 november på Romme. Du kan läsa mer om det här, https://www.travsport.se/arkiv/nyheter/2020/oktober/ny-stl-tavlingsdag/.

  Önskar dig en fin vecka!

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • Hej! Vad är det som gör att ST stoppar travrestaurangerna när t.ex SHL håller dem öppna?
  Erik
 • Hej Erik!

  Svensk Travsports första prioritet har varit att säkerställa
  fortsatt tävlande då inställda tävlingar hade varit väldigt negativt för hela
  sporten. Grunden till detta ligger i beslutet att betrakta och handha travbanan
  i samband med tävlingar som en arbetsplats. Regeringens och FHM
  rekommendationer har växlat under pandemin och en kort period i höstas tillät
  vi ett mindre antal på våra restauranger i samband med tävlingar. Nu avvaktar
  vi nya instruktioner från FHM innan vi tillåter detta. Banorna är dock beredda
  att med ganska kort varsel ta emot publik i någon form på sina tävlingsdagar om
  omständigheterna så tillåter.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänst
 • kan jag som företagare komma in på vilken stallbacke som helst i sverige och jobba mot kusk och tränare och stall.
  mats linne`
 • Hej Mats!

  Om du har ett entrékort för stallbacken är den än så länge öppen för dig. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kan det komma att ändras.

  Önskar dig en fin eftermiddag!
  Svensk Travsport Kundtjänst
 • Tack för svar,  Jag har en bil som jag har min  verkstad i och jag utför reparationer på sulkys och hjul, så ni menar att jag kan åka in på stallbacken med bilen ?
  mats linne`
 • Hej Mats!

  Du behöver ha tillstånd från respektive travbana om du ska ha en verksamhet inne på stallbacken.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Vänliga hälsningar
  Anette Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.