Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Tullstationen i Hån har ändrat öppettiderna

Tullstationen i Hån har ändrat öppettiderna
Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentarer

 • Stationen kortar öppettiderna genom att hålla stängt nattetid från den 1 april 2018. Beslutet grundar sig på en översyn som visar så låga trafikvolymer nattetid att det inte är ekonomiskt försvarbart att hålla stationen nattöppen.

  Nya öppettider

  Måndag till fredag 06.30 - 24.00.
   Lördag 07.00 - 20.00.
   Söndag 07.00 - 23.00.

  OBS, vid nedanstående aftnar och helgdagar gäller följande:

  • Julafton, Nyårsafton, Påskafton 07.00 - 20.00
  • Midsommarafton 07.00 - 23.00
  • Övriga helgdagar infallande måndag till fredag 07.00 - 23.00
  Då ni som hästägare/tränare åker till Norge med häst för tävling och passerar in över Örje E18 (eller annat Tullkontor till Norge) och tänker passera över Hån E18 tillbaka till Sverige så finns möjligheten att efter stängningstid lägga alla tullhandlingar i en postlåda vid Tullstationen i Hån. Personalen hanterar då dessa dagen efter och skickar åter de handlingar som hästägaren/tränaren behöver för egen verifikation för att bevisa att de fullgjort sitt åtagande mot Tullverket vid återinförsel till Sverige.

  OBSERVERA!
  Vid införseln till Norge anmäler ni er som tidigare på Örje tullstation (eller annat Tullkontor till Norge) och får handlingarna hanterade över disk. Förenklingen gäller endast vid återinförseln till Sverige över Hån E18 av de hästar som fått sina tullhandlingar genom Svensk Travsport för tävling i Norge.

  Alltså ska alla de handlingar som hämtas ut från travsport.se plus de handlingar som fås vid införseln till Norge av Norsk tulltjänsteman levereras i postlådan vid återinförseln till Sverige över Hån, dock inte hästpasset.

  Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.