Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Undantag från körsvenskategori?

Hej,
Jag har hört att om man kört/ridit samma häst de senaste fem gångerna så får man tävla just den hästen i lopp med krav på högre körsvenskategori än den man själv tillhör. Trots att man inte uppfyller kravet på körsvenskategori. Stämmer det?

Kommentarer

 • Hej Linda!

  Man behöver alltid uppfylla körsvenskraven för aktuell loppkategori. Till exempel behöver man ha kört minst 100 lopp de senaste fem åren (och 20 lopp de senaste två åren) för att få köra i kategori 1-lopp.

  Amatörkuskar med B- eller D-licens som uppfyller kraven för loppkategori 1 och 2 får i loppkategori 1 och 2 normalt bara köra hästar som man själv eller nära anhörig äger. Där finns dock ett undantag – om amatörkusken räknas som ordinarie kusk på hästen (alltså har kört i minst tre av de fem senaste starterna) så kan den kusken få köra hästen i loppkategori 1 och 2. Dock behöver kusken alltid uppfylla grundkravet för aktuell loppkategori.

  Du hittar den fullständiga regeltexten, och körsvenskraven för de olika loppkategorierna, i Licensbestämmelserna § 9 och § 10.

  Vänliga hälsningar
  Anette Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.