Till senaste kommentaren

Nya vaccinationsregler 1 januari 2021

Vilka regler gäller för vaccination?
Svensk Travsport Kundtjänst

Kommentarer

 • Det finns ett vaccinationsobligatorium mot hästinfluensan A2. Alla hästar som anmäls till tävling behöver vara vaccinerade för att få starta. Vaccinationerna ska vara registrerade hos Svensk Travsport samt i hästens pass.

  Från den 1 januari 2021 blir det nya vaccinationsregler.  Du kan läsa mer här.

  Detta gäller för vaccinationer givna 2020

  Alla vaccinationer som getts under 2020 (och tidigare) enligt gällande regelverk är fortfarande giltiga, hästarna behöver alltså inte börja om med en grundvaccinering 2021. Den vaccinationsstatus hästen har vid årsskiftet tar den med sig, men den ska få efterföljande spruta enligt det nya intervallet.

  De nya intervallen slår med automatik igenom i våra system från och med 1 januari 2021, därför är det väldigt viktigt att vaccinationer som givits under 2020 även registreras in i systemet före årsskiftet. Om det inte görs finns risken att intervallet blir fel och hästen felaktigt ramlar tillbaka på en A-vaccinering och får start- och anmälningsförbud.

  Vi vill därför be alla aktiva att se över vaccinationerna för sina hästar och mata in eventuell info som inte finns med, inklusive vaccinationer som görs under december månad. Observera att vaccinationsreglerna gäller både startande hästar och eventuella medföljande sällskapshästar eller hästar som ska gå jobb under en tävlingsdag.

  Vänliga hälsningar

  Svensk Travsport Kundtjänst
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.