Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Artiklar om moms på prispengar

Moms på prispenger
Jeg leste for en stund en artikkel hos Dem som gjalt moms på prispenger. Det var avsagt en dom av en EU domstol som reiste tvil om det skulle være moms på prispenger- om jeg husker rett. Er det mulig å få tilsendt en link til artikkelen? Med hilsen Odd Eide
Odd Eide Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Odd!

  Vi på Svensk Travsport har skrivit en rad artiklar om moms, du ser dem nedan. Vi har även ett inlägg om nya rutiner för dig som redovisar moms på ditt hästägande.

  Den 19 januari 2018
  Den centala uppbörden upphör fr.o.m. mars månads avräkning

  Den 21 december 2017 
  Frågan kring moms på prispengar till skatterättsnämnden

  Den 30 november 2017 
  Prispeng till samtliga startande

  Den 14 september 2017
  Både Svensk Travsport och Svensk Galopp har, tillsammans med representanter för andra idrotter, varit med och lämnat synpunkter på utkasten till det slutliga ställningstagandet som skatteverket publicerade 2017-07-12. Vi har även varit och träffat skatteverket i frågan och haft med de främsta experterna i landet på beskattning av verksamhet med hästar. Som du kan läsa i ställningstagandet så gäller det f om 18-01-01 och det kommer att innebära en rad förändringar för travet och galoppen. Exakt hur det kommer att bli är inte helt klarlagt eftersom vi behöver fundera över hur vissa av skrivningarna ska tolkas bl a när det gäller startpeng och anmälningsavgifter. Det är viktigt att detta blir så bra som möjligt så att vi bibehåller avdragsrätten för de aktiva.
  Det som är klart är att den sk "centrala uppbörden" kommer att upphöra och det innebär att vi kommer att betala ut moms på kvalbonus, premieloppspremier och startpengar till hästägare som är beskattningsbara personer och som har lämnat sitt momsregistreringsnummer till oss. Prispengarna kommer inte längre att vara belagda med moms utan momsen som kan komma ifråga för utbetalning i samband med tävling är den som kommer att ligga på startpengen. Storleken på och utformningen av startpengen är ännu inte fastlagd.
  Vi kommer att gå ut med detaljerad information på vår hemsida senare i höst när vi vet mer.

  Den 14 juli 2017 
  Startpeng till alla startande i travtävling

  Den 24 november 2016 
  Nu ska domen tolkas ur ett svenskt perspektiv

  Vänliga hälsning
  Malin Kundtjänst
 • Ytterligare artiklar;

  Den 18 december 2019
  Beslut från Högsta Förvaltningsdomstolen

  Den 20 juni 2019
  Samma rutiner som förut. 

  Den 2 oktober 2018
  Seminarium hästägande och moms

  Den 13 augusti 2018
  Alla delägare inte momsregistrerade

  Den 8 februari 2018 Har din häst startat i januari?
  Då har du fått, eller kommer att få, en avräkning från oss. Om din häst blev prisplacerad får du prispengen uppdelad på två rader, en rad med 500 kronor som utgår till samtliga startande och en rad med det resterande beloppet. Till exempel: Om prissumman i resultatraden är 5 000 kronor får du det uppdelat så att det blir en rad med 4 500 kronor och en rad med 500 kronor.

  Under januari och februari fortsätter som tidigare den centrala uppbörden.
  Svensk Travsport Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.