Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nya bestämmelser kring vaccinationskontroller 1 juli 2017

Vilka är de nya bestämmelserna kring vaccinationskontroller?
Svensk Travsport Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Från och med 1 juli 2017 gäller nya bestämmelser kring stickprovskontrollerna av vaccination i samband med tävling. Från och med då godkänns inte längre ett separat vaccinationsintyg eller vaccinationslistor över flera hästar.

    Vid vaccination tillämpas ibland rutiner där vaccinationerna intygas på separata vaccinationsintyg eller vaccinationslistor. Detta är givetvist tillåtet som ett komplement, men hästarnas samtliga vaccinationer ska också föras in i passet av veterinär.
    Bristfälligt ifyllda pass avseende vaccinationer gör att vaccinationerna inte följer med hästen vid ett tränarbyte eller vid återgång till ägaren. Att inte föra in vaccinationerna i passet orsakar alltför ofta onödigt merarbete och kostnader för hästägarna. Det är svårt, eller ibland omöjligt, att eftersöka gamla vaccinationer för att få dem ifyllda i passen och det är en helt onödig kostnad att påbörja en ny grundvaccination trots att hästen egentligen är fullvaccinerad.

    Med anledning av detta kommer vi från och med 1 juli 2017 inte att godkänna ett separat vaccinationsintyg/vaccinationslista vid stickprovskontrollerna som görs i samband med tävling.

    Svensk Travsport Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.